تعاریف و اصول مدیریت منابع انسانی
محیط رقابتی کسب و کارها به سرعت در حال جهانی شدن است. هر روز شرکتهای بیشتری از طریق صادرات تولیدات خود و ساخت کارخانه در سایر کشورها و تشکیل مشارکت و همکاری با شرکتهای خارجی، وارد بازارهای بین المللی می شوند. ۲۳ سازمان از بزرگترین سازمانهای جهانی، مدیران دفاتر مرکزی خارج از ایالات متحده هستند. از بین ۱۰۰ سازمان بزرگ جهان، دفاتر مرکزی ۵۹ تای آنها در ایالات متحده واقع شده است، در حالی که ۳۸ سازمان دفاتر مرکزی شان در اروپا واقع است. اکنون ۱۱ بانک از ۵۰ بانک بزرگ جهان در ژاپن واقع شده اند، در حالی که فقط ۶ بانک بزرگ در ایالات متحده، فعالیت می کنند. در یک نظرخواهی که از ۱۲۰۰۰ مدیر ۲۵ کشور مختلف انجام گرفت، چگونگی گسترش شرکتها و بین المللی شدن آنها، مورد بررسی قرار گرفت. ۲۶ درصد از مدیران آمریکایی نظرخواهی شده معتقد بودند که شرکتهای آنها، به تازگی وارد بازارهای بین المللی شده است. ادامه مطلب ...
از آنجا که انسان موجودی الهی و اجتماعی است برای اداره امور جامعه نیازمند افرادی است که دارای علم و هنر مدیریت و برنامهریزی،رهبری و نظارت بر فعالیتهای مختلف برای شکوفا شدن استعدادهای او در جهت رشد و کمال باشد.این علم و هنر در متعالیترین شکلش در سیره نبی مکرم اسلام(ص)و ائمه هدی(ع) متجلی شده و مدیریتی الهی و مبنای شناخت حقیقت وجود انسان است که با حکومت بر دلها تحقق مییابد.در این مقاله سعی شده با استفاده از آیات قرآن کریم و سیره نبی اکرم اسلام(ص)و ائمه بزرگوار(ع)و احادیث و روایات،صفات و خصوصیاتی که یک مدیر باید داشته باشد و روشهایی که باید اعمال کند تا بتواند جامعه را اداره کند،تبیین و تحلیل شود.
امیر مؤمنان علی علیه السلام میفرماید:
«زمامدار مانند رودخانه پهناوری است که رودهایی کوچک از آن جاری میشود،پس اگر آب آن رودخانه پهناور،گوارا باشد،آب درون رودهای کوچک گوارا خواهد بود،و اگر شور باشد آب درون آنها شور خواهد بود». ادامه مطلب ...
داستانهای موفقیت: درسهایی از تجربههای برتر در شایسته گزینی منابع انسانی
در دنیای رقابتی امروز، یافتن و استخدام بهترین افراد برای هر شغلی، کلید موفقیت هر سازمان است. شایسته گزینی، فرآیندی سیستماتیک برای ارزیابی و انتخاب نامزدهایی است که به احتمال زیاد در یک موقعیت خاص موفق خواهند بود. داستانهای موفقیت همواره یکی از مهمترین منابع الهامبخش و آموزشی بودهاند، که در مسیر پیشرفت و بهبود سازمانها نیز نقش بسزایی دارند. در این مقاله، ما به بررسی تجربیات و داستانهای موفقیتی که در حوزه شایسته گزینی منابع انسانی توسط شرکت های مختلف به دست آمده است، میپردازیم. هدف ما از این مقاله، آشنایی با درسهایی است که از تجارب برتر این شرکت ها در انتخاب و مدیریت بهینه نیروی انسانی به دست آمده و آشنایی با نحوه اعمال این درسها برای بهبود و بهرهوری سازمانها است .
در ادامه، به بررسی داستانهای موفقیت چند سازمان در زمینه شایسته گزینی،و درسهایی که از تجربههای برتر آنها کسب می کنیم، میپردازیم.
دوگانگی تَرَک می اندازد بر جان
نویسنده: Alireza Keshtgar
یه زمانی به عنوان مشاور با آب منطقه ای اردبیل یک پروژه تصفیه خونه آب در قالب قرارداد B.O.T داشتیم.
من تو پرانتز یه توضیح بدم برای افرادی که احتمالاً با این نوع پروژه آشنا نیستند و بعد به داستان خودم بپردازم.
پروژههای BOT که مخفف عبارات Build Operation Transfer یا ساخت – بهرهبرداری – انتقال از جمله پروژههای سرمایهگذاری بخش خصوصی است که وزارت نیرو با توجه به بودجههای عمرانی ناکافی که داشت، تصمیم گرفتش که ساخت و بهره برداری تاسیسات زیر ساختی مثل تصفیه خونه آب، تصفیه خونه فاضلاب، شبکه آب، شبکه فاضلاب، خطوط انتقال و … را به بخش خصوصی منتقل بکند.
این کار در قالب قراردادهایی مثل B.O.T , B.O.O , Buyback محصول را در واقع اصل پروژه قرار میده و تاسیسات و فرآیند کار موضوع فرعی پروژهها باشه.
سرمایهگذار بخش خصوصی خودش میومدش بر فرض تاسیسات تصفیه خونه آب رو میساخت، خودش مقدار و مدت معینی مثلاً ۱۵ یا ۲۰ سال بهره برداری میکرد و در حین این ۱۵ و ۲۰ سال وزارت نیرو محصول که حالا تو اینجا آب هست رو مثل گندم خرید تضمینی میکرد و بعد از پایان دوره بهرهبرداری تاسیسات به کارفرما یا همون سرمایه پذیر که اینجا آب منطقهای اردبیل بود منتقل میکرد. ادامه مطلب ...