وبلاگ آموزشی استاد شایسته

وبلاگ آموزشی استاد شایسته

انتخابی از مطالب و داستانهای آموزنده درباره مدیریت، اقتصاد، روانشناسی، موفقیت ، سلامت؛ و نظرات شخصی نویسنده
وبلاگ آموزشی استاد شایسته

وبلاگ آموزشی استاد شایسته

انتخابی از مطالب و داستانهای آموزنده درباره مدیریت، اقتصاد، روانشناسی، موفقیت ، سلامت؛ و نظرات شخصی نویسنده

انتشار مصاحبه های انجام شده با مجری طرح شمس سیدمحمودرضا شایسته

انتشار مصاحبه های انجام شده با مجری طرح شمس سیدمحمودرضا شایسته

در شبکه ایران کالا، شبکه خبر، پرس تی وی، موزه ملی و سایتهای اینترنتی و...

  منبع:  www.safe-product.org

دوشنبه, 08 مرداد 1397 

عصر اقتصاد : (میزگرد باپخش زنده شبکه تلویزیونی ایران کالا)

بحث سلامت در کشور ما سال‌هاست به‌صورت جدی موردتوجه قرارگرفته است. پیش از سلامت به‌صورت سنتی به بخش درمان و بهداشت توجه داشت اما اکنون در جامعه رو به توسعه ما توجهات معطوف به مواد غذایی و چگونگی تولید محصولات پیش از مصرف‌شده است.

با توجه به اخباری که از انواع بیماری‌ها منتشر می‌شد سلامت غذایی بیش‌ از پیش مورد توجه قرار گرفت. در سال‌های گذشته افزایش تولید محصولات کشاورزی مشکلاتی در زمینهٔ استفاده از کودهای ناسالم و موادی که سلامت مصرف‌کننده را تهدید می‌کند شاهد بودیم.

دکتر سید محمودرضا شایسته مدیرعامل موسسه ترویج محصول سالم و مجری طرح شمس در رابطه با فرآیند شبکه‌سازی، اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی فرآیند تولید محصولات غذایی، گفت: فضای سلامت کشور با کودها و سم‌های شیمیایی پرشده است که حتی با یارانه به کشاورزان داده می‌شود و ناآگاهانه بالاتر از دوزی که باید استفاده کنند، مورداستفاده قرار می‌گیرد و محصولاتی به دست می‌آید که می‌تواند برای مردم خطرآفرین باشد.

·      ابتدا باید مردم با تعریف محصول سالم آشنا شوند

 وی درباره بیشترین آمار سرطان در شمال کشور گفت: یک سری مناطق وجود دارد که به دلیل سم‌ها دیگر نمی‌توان محصول سالم کشت کرد. فرهنگ‌سازی باید از کشاورز شروع شود.

مؤسسه ترویج محصول سالم کار ترویجی انجام می‌دهد و به مدت 7 سال با شرکت‌ها و انجمن‌ها ارتباط برقرار کرد و اطلاعات جمع‌آوری نمود و به دنبال دلیل آن گشت که چرا مردم محصول سالم استفاده نمی‌کنند مؤسسه مدل 12 گام با محصول سالم از مزرعه تا سفره طراحی کرد، اگر این گام‌ها و زنجیره‌ها به‌درستی در کنار هم قرار بگیرند، محصول سالم به دست مصرف‌کننده خواهد رسید.

دکتر  شایسته به موضوع رتبه‌بندی محصولات اشاره کرد و افزود: این رتبه‌بندی در محصولات بر اساس گواهینامه‌های پشت محصول سنجیده می‌شود، مانند نشان استاندارد گپ و ارگانیک، ISO  ها و..... که اکثر مصرف‌کننده‌های ایرانی این گواهینامه‌ها را نمی‌شناسند.

·       60 شرکت کود آلی و زیستی و معدنی آماده عضویت در شبکه محصول سالم

 مدیرعامل موسسه ترویج محصول سالم و مجری طرح شمس ادامه داد: محصول ارگانیک بالاترین رتبه را دارد که شبکه محصول سالم یک پلتفرمی است که می‌خواهد شفاف‌سازی کند. اکنون شبکه با 150 عضو راه افتاده است و تولید سالم داریم.60 شرکت کود آلی و زیستی آماده عضویت در شبکه هستند. و بیش از 100 عضو در انجمن ارگانیک نیز بالقوه این آمادگی را برای پیوستن دارند. تأمین مالی زنجیره به‌عنوان سرمایه در گردش مقداری مشکل است. شبکه محصول سالم حداقل به 20 پروژه مطالعاتی - عملیاتی احتیاج دارد که ما داریم این مدل‌ها را تهیه می‌کنیم. اکنون 5 پروژه انجام‌شده است. رهگیری محصول سالم از مزرعه تا سفره مهم‌ترین پروژه انجام‌شده است. ما سایر اطلاعات محصول را روی بارکدهای متداول بارگذاری کردیم و مردم می‌توانند بارکد محصول را در سایت www.GST1.ir  بزنند. شبکه محصول سالم سامانه‌ای طراحی کرده است و مردم می‌توانند اخبار شبکه را در آنجا ببینند. ما نیاز به نگاه ملی برای این کارداریم. ما باشگاهی به نام  www.salemclub.ir    ساختیم و سایت معرفی کالای سالم بنام www.salemkala.ir  در آنجا محصولات گواهی‌شده به همراه اطلاعاتشان قرار می‌گیرند. منشور اخلاقی تولید سلامت‌محور باید نوشته شود.

وی شفاف‌سازی را مأموریت شبکه محصول سالم بیان کرد و افزود: نهادهای مختلف قرار است که در کنار یکدیگر از شبکه حمایت کنند. مشکلی که داریم این است که محصولات کشاورزی به‌صورت فله فروخته می‌شود. اما محصولات کشاورزی در طرح شمس به‌صورت بسته‌بندی عرضه خواهند شد. ما از کمک نهادهای حاکمیتی استقبال می‌کنیم. ما بحث‌های ایمنی غذا و امنیت غذا داریم. ایمنی غذا اشاره به این دارد که غذا سالم باشد و امنیت غذایی می‌گوید که محصول باید در دسترس مردم باشد و به‌اندازه نیاز مردم به دستشان برسد.

·      استفاده از فناوری‌های زیستی برای ارتقاء میزان تولید و سلامت محصولات کشاورزی رونق ندارد

 در گفتگوی تلفنی این برنامه، پروفسور محمدعلی ملبوبی استاد دانشگاه در رابطه با عدم کنترل سلامت محصولات کشاورزی گفت: این مشکل باعث شده استفاده از فناوری‌های زیستی برای ارتقاء میزان تولید و سلامت آن‌ها خیلی رونق نداشته باشد. ستاد توسعه زیست‌فناوری به شرکت‌های تولید محصول سالم کمک می‌کند و آن‌ها را در قالب یک شبکه‌ای به نام شبکه محصول سالم متحد می‌کند.

وی افزود: ما به‌واسطه شرکت‌های خصوصی بازرسی از تولید نهاده‌های کشاورزی تا تولید محصول کشاورزی پایش می‌کنیم. شرکت‌های بازرسی برای حفظ اعتبار خودشان اجازه نمی‌دهند خطایی رخ دهد. اگر این شرکت‌ها معتبر نباشند جایی در این شبکه ندارند. در شبکه سازوکارهایی وجود دارد ازجمله اینکه مستنداتی که شرکت‌های تولیدکننده ارائه می‌کنند، توسط شبکه بازنگری و راستی آزمایی می‌شود و بعد در وب‌سایتی قرار می‌گیرد که مصرف‌کننده با اسکن کردن یک کد می‌تواند به آن دسترسی پیدا کند. گواهی‌ها توسط شرکت‌های معتبر صادر می‌شود. شبکه تا پایان امسال کامل می‌شود و وارد عمل می‌شود و مردم می‌توانند از خدمات شبکه استفاده کنند.

در ادامه این برنامه مهندس علی گرامی نماینده شرکت پارس گواه گستر اظهار داشت: ایرادی که وجود دارد این است که نهادهای مختلف نگاه بخشی به این شبکه‌دارند و با همکاری همدیگر حمایت نمی‌کنند و هرکدام خودشان را متولی این شبکه می‌دانند. شرکت گواه گستر گواهی‌های داخلی و بین‌المللی صادر می‌کند که باعث ارزش‌افزوده برای محصولات کشاورزی ایرانی در بازارهای جهانی شده است. دولت‌ها در تمام کشورهای دنیا حامی هستند. اکنون صادرکننده‌های ما مشکلی ندارند چون سایر دولت‌ها از آن‌ها برای ورود به کشورشان حمایت می‌کنند.

منتشرشده در کشاورزی و صنایع غذایی

https://www.asre-eghtesad.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=/41662

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد